Hopp til innholdet

Ressursgruppe for deg som hører stemmer

Organisasjonen We Shall Overcome (WSO) er en brukerorganisasjon for menneskerettigheter, selvbestemmelse og verdighet innen psykisk helse. Siden 2012 er det blitt drevet en ressursgruppe for personer som hører stemmer i WSOs lokaler. Nå starter vi en ny gruppe.

Møtene vil være annen hver uke fra mandag 2. september 2024 kl 19.00-21.00.

Møtene holdes i lokalene til WSO i Waldemar Thranes gate 1b, Oslo.

Ressursgruppen for stemmehørere tar utgangspunkt i en åpen dialog, hvor alle typer stemmer aksepteres. Det forutsetter at alle i gruppen gir rom for ulike oppfatninger og aksepterer den enkeltes forståelse av egne stemmer. Å treffe andre som hører stemmer kan være med på å redusere følelser som skam, skyld og verdiløshet. På samme tid kan mangfoldet av delte erfaringer både tilføre nye perspektiver og gi større tillit til egen forståelse. Temaene vi tar tak i springer ut av den åpne dialogen i gruppen, og et viktig grunnspørsmål er: Hvordan leve et verdig og godt liv med stemmer?

I gruppen vil du:

  • Treffe andre som hører stemmer,
  • Høre hvordan andre oppfatter og forholder seg til stemmene sine,
  • Få dele og reflektere over dine egne erfaringer med stemmehøring.

De som leder gruppen er:

Tone Winnem – Tone hørte selv stemmer i mange år, og har fortalt sin historie på film og teaterscenen.

Henning Herrestad – Henning har ledet grupper i mange år. Han har mye erfaring med samtaler som filosofisk praktiker og gestaltterapeut.

Tone og Henning tilbyr å snakke med deg på tomannshånd om du vil vite mer før du bestemmer deg for om du vil begynne i gruppen. Dersom har lyst til å delta, eller snakke med Tone eller Henning, så send e-post til post@wso.no